Iso osa Oulun ensi- ja turvakoti ry:n palveluista on edelleen saatavilla koronatilanteesta huolimatta. Monessa palvelussa on käytössä etäauttamisen keinot. Valtakunnallisen chatin löydät nettisivujemme alalaidasta ja Ensi- ja turvakotien liiton nettisivuilta. Chatistä saat apua moneen elämäntilanteeseen: väkivaltaan, lapsiperheen erotilanteessa, vauvan unipulmiin ja muihin vauvaperheen haasteisiin tai, kun päihteet aiheuttavat huolta. Myös lapsille ja nuorille on oma chat.

Turvakoti päivystää normaalisti 24/7: 0400 581606, Kangastie 9 Tuirassa. Turvakodissa noudatamme turvavälejä ja pidämme huolta hygieniasta.

Lähisuhdeväkivaltatyön yksikkö tarjoaa tukea kaikille perhe- ja lähisuhdeväkivallan osapuolille – väkivaltaa kokeneille, väkivallan tekijöille ja läheisille. Työskentelyä järjestetään myös puhelimitse ja videovälitteisesti. Tarvittaessa on mahdollista sopia aika myös kasvotusten tapaamiselle. Lähisuhdeväkivaltatyön yksikkö: p. 040-5140 400, lahisuhdevakivalta@oetk.fi

Suljettu koulutuksellinen ryhmä ”Sumusta valoon” järjestetään kevään aikana etäyhteyksien välityksellä. Se on tarkoitettu väkivaltaa parisuhteessa kokeneille. Koulutus on maksuton. Haku ryhmään on nyt käynnissä ja kiinnostuneet voivat olla yhteydessä asiassa Riitta Pohjoisvirtaan, p. 040-7411 284, riitta.pohjoisvirta@oetk.fi.

Miinat-vertaistukiryhmä parisuhteessaan väkivaltaa kokeneille vanhoillis-lestadiolaisille naisille. Ryhmä kokoontuu toistaiseksi etäyhteydellä. Ole yhteydessä ennen ryhmään osallistumista: Riitta Pohjoisvirta, p. 040-7411 284, riitta.pohjoisvirta@oetk.fi.

Tukikeskus Varjo järjestää keväällä koulutuksellisen Varjo-ryhmän eron jälkeistä vainoa kokeneille henkilöille. Koulutusryhmä kokoontuu neljänä peräkkäisenä tiistaina klo 17-19.30 verkossa. Ryhmää ohjaavat Eveliina Nilosaari ja kokemusasiantuntija Anne. Ryhmä pidetään huhti-toukokuun vaihteessa. Ryhmään osallistujat haastatellaan. Lisätietoja: Eveliina Nilosaari, p. 040-135 0200, eveliina.nilosaari@oetk.fi.

Tukikeskus Varjo järjestää keväällä suljetun verkkovertaisryhmän parisuhteen jälkeistä vainoa kokeneille henkilöille. Nettiryhmäläiset haastatellaan ja ryhmässä toimitaan täysin nimettömänä. Ryhmä on ammatillisesti ohjattu. Lisätietoja: Eveliina Nilosaari, p. 040-135 0200, eveliina.nilosaari@oetk.fi tai Salla Kaikkonen, salla.kaikkonen@violary.fi.

Avoin Tiistai-ryhmä on toistaiseksi tauolla koronavirukseen liittyvien rajoituksien vuoksi. Vertaistukeen perustuva Tiistai-ryhmä on tarkoitettu lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille aikuisille. Tiistai-ryhmän alkamisesta tiedotamme nettisivuillamme / Facebook-sivullamme.

Isosiskot-ryhmä on toistaiseksi tauolla koronatilanteen vuoksi. Isosiskot-vertaistukiryhmä on tarkoitettu 60 vuotta täyttäneille naisille, jotka ovat kokeneet läheisissä suhteissaan väkivaltaa tai sen uhkaa. Tarjoamme edelleen yksilötukea.

Tietoiseksi-hanke tarjoaa maksutonta ja ikärajatonta seksuaalineuvontaa sekä yksilöllistä keskusteluapua ja tukea seksuaalisuutta loukkaavan väkivaltakokemuksen jälkeen. Puhelin- ja chat-päivystyksen ajantasaiset ajat löydät hankkeen nettisivuilta: www.tietoiseksihanke.fi Tarvittaessa on mahdollista sopia aika myös kasvotusten tapaamiselle.

Seritatyö tarjoaa matalankynnyksen keskusteluapua kysymyksissä, jotka koskevat seksuaalisuuteen liittyviä rajoja. Puhelin- ja chat-päivystyksen ajantasaiset ajat löydät Seritatyön nettisivuilta: www.seritatyo.fi Tarvittaessa on mahdollista sopia aika myös kasvotusten tapaamiselle.

Tapaamispaikan tapaamispalvelut toimivat normaalisti turvavälejä ja hyvää hygieniaa noudattaen.

Vanhemman neuvo- ryhmä kokoontuu kevään aikana 8 kertaa, 7.4. ja 26.5. välillä. Ilmoittautuminen on nyt auki! Pyrkimys on järjestää ryhmä kasvotusten Ero lapsiperheessä työn yksikössä Koulukadulla. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: eroneuvo.oulu@oetk.fi / https://webropol.com/s/VNK2021 / 0401591170/ Johanna ja Sirpa.

Lasten ryhmä on tarkoitettu lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Lasten ryhmä kokoontuu kuusi kertaa, maanantaisin 12.4. – 17.5. Kevään ryhmäkerrat on tarkoitettu 7-9-vuotiaille lapsille. Pyrkimys on järjestää ryhmä kasvotusten Koulukadulla. Lisätietoa ja ilmoittautumiset 25.3.2021 mennessä: eroneuvo.oulu@oetk.fi, 0401591170/ Johanna ja Sirpa, https://webropol.com/s/erokerho21

Erovertaiskahvila on tarkoitettu eronneille ja eroa pohtiville vanhemmille. Keväällä erovertaiskahvilat toteutetaan etänä to 22.4. ja 27.5. Päivitämme ajankohtaisen tiedon kotisivuillemme ja Facebook-sivullemme.

Kaksi kotia -viikonloppukurssi on tarkoitettu eronneille vanhemmille ja heidän lapsilleen. Kurssi järjestetään 21.-23.5. Haukiputaan Onnelassa. Lisätietoa lähempänä tapahtumaa. Lisätietoa: eroneuvo.oulu@oetk.fi, 0401591170/ Johanna ja Sirpa.

Ero lapsiperheessä työn yksilötyö toimii tällä hetkellä etäauttamisen keinoin, puheluina tai videopuheluina. Yksilötyö on tarkoitettu avuksi eronneille tai eroa pohtiville. Yksilötyöhön voi tulla koko perheellä, vanhemmat yhdessä tai yksin. Yksilötyö on maksutonta matalan kynnyksen palvelua, jossa voi käydä 1-5 kertaa.

Mieskaveritoiminnan kurssit keväällä: 17.3. klo 17–20, 20.3. klo 10–15 ja 24.3. klo 17–20. Pyrkimys on järjestää kurssit kasvotusten. Äiditkin voivat olla yhteydessä, jos kaipaa mieskaveria lapselle. Lisätietoja: Raija Lohilahti, p. 040-675 0300, oulunmieskaverit@oetk.fi

Hellän kosketuksen voima -ryhmät on tarkoitettu 0–3 kk ikäisille vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmät ovat maksuttomia ja niihin voivat osallistua myös Oulun lähikuntien vauvaperheet. Ryhmä toteutuu keväällä kaksi kertaa: 22.2.2021 klo 10–13 (etänä) ja 24.5.2021 klo 10-13 (tämä toivottavasti pystytään jo toteuttamaan Vauvatalolla). Ilmoittautuminen ryhmiin: vauvatalo@oetk.fi

Vanhempien Voimakahvila kokoontuu joka torstai alkaen 4.2.2021 klo 12–14. Kevätkauden voimakahvilat jatkuvat 27.5. saakka. Voimakahvila pyritään toteuttamaan paikan päällä Vauvatalolla Intiössä. Tällöin osallistujien tulee ilmoittautua etukäteen, jotta saamme ryhmän pysymään tarpeeksi pienenä. Jos poikkeusolot jatkuvat, kahvila toteutetaan etäkahvilana internetin välityksellä. Ilmoittautumiset: p. 040 7444300, vauvatalo@oetk.fi.

Vauvatalon äitikaveritukihenkilötoiminta on vapaaehtoista, yksilöllistä vertaistukea alle 2-vuotiaan lapsen äidille. Vapaaehtoinen äitikaveri kuuntelee, kulkee rinnalla ja on vertaisena/tukena toiselle äidille. Tukisuhteen aikana yhteisiä tapaamisia on 1–7 kertaa. Mikäli toivot äitikaveria tai olet itse kiinnostunut toimimaan äitikaverina, ota yhteyttä: p. 040-7444300, vauvatalo@oetk.fi

Vauvatalon Baby blues -toiminta on ennaltaehkäisevää matalan kynnyksen toimintaa. Toiminnassa tarjotaan lyhytkestoista yksilöllistä tukea, ohjausta ja neuvontaa vauvaa odottaville ja alle 2-vuotiaden lasten perheille. Toimintaan voi hakeutua itse yhteyttä ottaen. Tukea tarjotaan Oulun lisäksi myös lähikuntien vauvaperheille. Baby blues -palvelun 1–5 kerran tapaamiset ovat maksuttomia. Ota yhteyttä: Tarja Kuivala, p. 040-3547757, tarja.kuivala@oetk.fi

Baby blues -toiminnan uniohjauspalvelut tarjoavat yksilöllistä tukea perheille vauvojen uneen ja unipulmiin liittyen. Voit saada yhdistyksemme uniohjauspalveluja maksutta, itse yhteyttä ottaen (puhelut / videovastaanotot). Tarjoamme unipalveluja myös lähikuntiin. Unipalvelut alle 2-vuotiaiden lasten perheille: unipuhelinneuvontaa ajanvarauksella, videovastaanottoja, avo- ja kotikäyntejä, vierailut vanhempi-lapsi-verkostoissa uniteemoin (myös etänä) ja vauvojen uneen liittyvät koulutukset. Ota yhteyttä: Tarja Kuivala, p. 040-3547757, tarja.kuivala@oetk.fi

Vauvatalon kautta odottajalla on mahdollisuus saada vapaaehtoisdoula. Doula tarjoaa tukeaan odotusaikana (1–2 tapaamista) ja halutessasi varautuu tulemaan mukaan myös synnytykseen. Doulan voi saada oululainen ja myös lähikunnassa asuva synnyttäjä / perhe. Doulan tuki on perheille maksutonta. Yhteydenotot vapaaehtoisdoulatoimintaan: p. 040-7444300, doula@oetk.fi

Olemme luomassa ryhmää alle kaksivuotiaiden lasten vanhemmille, jotka haluaisivat oppia stressin säätelytaitoja. Ryhmän on tarkoitus alkaa keväällä. Jos ryhmä kiinnostaa sinua, niin ota yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää! P. 0407444300, vauvatalo@oetk.fi

Ensikoti ja Ensikoti Orvokki toimivat normaalisti, hyvää hygieniaa noudattaen.