7.–7.12.2023 17.30-19.00 Verkossa

Älä jää erossa yksin. Ero lapsiperheessä-tilaisuudesta saat tietoa ja tukea erosta selviämiseen ja lapsen huomiointiin.

Ero tuo mukanaan muutoksia omaan ja lasten elämään. Ero lapsiperheessä-tilaisuus tarjoaa tietoa ja tukea eropohdintojen ja erosta selviämisen tueksi. 

Tilaisuuksien toteuttajat 

Etätilaisuudet toteutetaan Ensi- ja turvakotien liiton keskusjärjestön ja jäsenyhdistysten yhteistyönä. Ohjaajilla on eroauttamisen koulutusta ja eroperheiden auttamisen kokemusta. Tilaisuuksiin osallistuu myös vapaaehtoisia vertaistukijoita, jotka oat itse erostaan selvinneitä vanhempia.

Tilaisuuden teemat
  1. aikuisen erosta selviäminen ja eroamiseen liittyvät tunteet – mikä auttaa selviytymään
  2. (yhteistyö)vanhemmuus eron jälkeen – mitä se on ja miten sitä voi tehdä
  3. lapsen tunteet ja tarpeet erossa – miten käsitellä ero lapsen kanssa
Osallistuminen

Tilaisuudet on tarkoitettu eroa pohtiville, erossa asuville ja eronneille vanhemmille. Tilaisuuteen voi osallistua missä tahansa eroprosessin eri vaiheita. Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan etukäteen. Ilmoittautuneille lähetetään 2 päivää ennen tilaisuutta kutsulinkki sekä osallistumista koskeva ohjeistus sähköpostilla. Ohjeistuksessa kerrotaan, millä tavoin tilaisuuteen voi osallistua nimimerkin turvin. 

Osallistujien tunnistetietoja ei tallenneta tai käytetä muihin tarkoituksiin.

Kesto

Tilaisuuden kesto on 1  1/2 tuntia. (klo 17.30-19.00) Se pitää sisällään aloitusinfon, työntekijän alustuksen ja keskusteluosuuden. 

Osallistumisen hyödyt

Asiakaspalautteen mukaan osallistujat saavat tietoa vanhemmuudesta eron jälkeen, yhteistyövanhemmuuden merkityksestä ja lapsen tarpeiden ja tunteiden huomioimisesta. 

Osallistujat tuntevat tilaisuuden jälkeen olonsa helpottuneen. Osallistumisesta on ollut hyötyä. Palautteen mukaan osallistujat saavat rohkaisua lisäavun hakemiseen ja toivoa omaan erosta selviämiseen.

Asiakkaat suosittelisivat osallistumista muille eroaville  tai eronneille vanhemmille. Huomaa, ettei ole ainoa eronnut.  Osallistujille tärkeätä on tilaisuuden vertaistuki sekä turvallinen ja luottamuksellinen tunnelma. On hyvä jutella muiden samassa tilanteessa olleiden kanssa. 

 

”Todella arvokasta keskusteluapua, vinkkejä ja näkökulmia omaan tilanteeseen. Vahva suositus!” 

Ilmoittautuminen:

https://q.surveypal.com/Eta-Ero-lapsiperheessa-tilaisuuksien-ilmoittautuminen-vuosi-2023/0?channel=display&name=minunlinkkini&source=display