Seksuaaliväkivaltatyön asiantuntija Ulla-Maaria Konttilan uusin teos, Mielihalu ja järkiminä 2, on julkaistu.

Kirja on ilmaiseksi luettavissa Serita-työn nettisivuilla.

Samalla julkaistiin myös kirjan englanninkielinen käännös, Desire and the Rational Self, sekä ensimmäisen osan, Mielihalu ja järkiminä, äänikirjaversio. Myös ne ovat vapaasti luettavissa ja kuunneltavissa Seritan sivuilla.

Keskustelut seksuaaliterapeutin ja lapsista seksuaalisesti kiinnostuneen ”Juhanin” välillä jatkavat tuoreessa kirjassa syvemmällä tasolla tuttua teemaa. Juhani ei ole koskaan tehnyt kontaktirikosta, ja hän on pystynyt lopettamaan kokonaan myös CSAM:n (child sexual abuse material) käytön. Useimmiten nämä ihmiset haluavat elää loukkaamatta toisten seksuaalisia oikeuksia, ja tätä tavoitetta tukee parhaiten avun tarjoaminen tuomitsemisen sijasta.

Mielihalu ja järkiminä 2 keskittyy oivallusten syventämiseen ja mielen harjoituksiin, eikä se voi olla vaikuttamatta myös terapeutin omaan mieleen. Mielihalu ja järkiminä 2 vahvistaa ensimmäisen kirjan sanomaa: jokainen hetki on mahdollisuus valita uudelleen.

Kirjan julkistamistilaisuus pidettiin etäyhteydellä Teamsissa, ja video on myöhemmin tulossa katsottavaksi myös jälkikäteen.