Toivon Talolla tapahtuu syksyllä sekä kasvokkain että netissä. Järjestämme tapahtumia ja vertaistoimintaa koronavirustilanteen ja siihen liittyvät ohjeistukset huomioiden. Lisäksi tukea ja neuvontaa on tarjolla etänä ryhmä- ja yksilöchateissa sekä tietysti sähköpostilla ja puhelimitse. Tästä tiedotteesta näet sekä tapahtumien että verkkoauttamisen ajankohtaiset tiedot.

Kasvokkain: tukea, neuvontaa ja vapaaehtoistoimintaa

Järjestämme syksyn aikana ainakin nämä tapahtumat ja ryhmät:

  • Monikulttuuristen yhden vanhemman perheiden olohuone Helsingissä 16.9., 14.10., 11.11. ja 9.12. klo 17.30 – 19.30. Lue lisää!
  • 7.11. Voimalauantai – tukea ja keskustelua perheen omia voimavaroja vahvistaen. Lue lisää!
  • 28. – 29.11. Kokijasta toimijaksi -viikonloppu – viikonlopussa vapaaehtoiset ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet kohtaavat koulutuksen ja yhdessä kehittämisen merkeissä. Lue lisää!
  • Lisäksi päivystämme Eron ensiapupisteillä Espoossa ja Keravalla. Päivystysten ajat löydät tapahtumakalenterista.

Muita tapahtumia lisätään ja päivitetään tilanteen mukaan. Mahdollisista muutoksista ilmoitamme nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Katso tapahtumakalenterista kaikki tulevat tapahtumat!

Miten huomioimme koronavirustilanteen tapahtumissa?

Keväällä tapahtumat peruttiin koronavirustilanteen vuoksi. Syksyllä pyrimme kuitenkin järjestämään kohtaamisia sekä kasvotusten että etänä. Kasvokkaisissa tapahtumissa huomioimme viranomaisten ohjeistukset ja voimassa olevat rajoitukset. Varaudumme myös jo etukäteen siihen, että joitakin tapahtumia voidaan joutua muuttamaan etätapahtumiksi.

Tapahtumissa:

  • Huolehditaan käsihygieniasta.
  • Pidetään turvavälejä.
  • Rajaamme tarvittaessa osallistujamääriä.
  • Lievennämme peruutusehtoja, jotta oireiden ilmaantuessa pois voi jäädä lyhyelläkin varoitusajalla.
  • Osallistua saa vain terveenä.

Näiden toimien onnistuminen on meidän kaikkien vastuulla. Pidetään siis huoli, että noudatamme ohjeita. On myös tärkeää, että tapahtumiin osallistutaan vain terveenä.

Chat-aukiolot laajenevat

Syksyn aikana tukea ja neuvontaa on tarjolla sekä kahdenkeskisissä että ryhmächateissa.

Yksilöchatit:

Syksyllä päivystämme Apua eroon -chatissa tiistaisin klo 19 – 21. Siellä on mahdollista keskustella kahden kesken työntekijän kanssa omasta tilanteesta.

Ryhmächatit:

Järjestämme ryhmächatteja vaihtuvista teemoista Tukinetissä. Aiheina chateissa ovat muun muassa tapaamiset kansainvälisissä eroperheissä, monikulttuuristen yhden vanhemman perheiden vertaistuki ja lapsikaappausuhka. Ryhmächatissa on aina läsnä työntekijä, mutta myös mahdollisuus vertaistukeen. Katso tulevat chatit Tukinetin sivuilta!