Sovittelun elintärkeä rooli lapsikaappaustilanteissa

Alkuperäinen teksti: Missing Children Europe, käännös Hillamaria Tuomi. Ajalla 9.-17.10. Missing Children Europe keskittyy lapsiin, jotka ovat joutuneet vanhempansa kaappaamiksi. Sovitteluviikon aikana lisäämme tietoisuutta lapsikaappaussovittelusta (cross border family mediation) kaappausten ennaltaehkäisyn ja kansainvälisten perhekonfliktien ratkaisun keinona. 10.-17.10. toimimme havainnoijina vuoden … Jatka lukemista "Sovittelun elintärkeä rooli lapsikaappaustilanteissa"

Sovittelu edistää lapsen etua

Maanantaina 10. lokakuuta alkoi kansainvälinen sovitteluviikko, jonka tavoitteena on edistää perheasioiden sovittelun merkitystä vanhempien kaappaustapauksissa. Vaikka sovittelu on menestyksekäs, sitä käytetään Euroopassa edelleen liian vähän. Tällä viikolla Missing Children Europe ja me sen jäsenet pyrkivät yhdessä lisäämään tietoisuutta välineistä ja … Jatka lukemista ”Sovittelu edistää lapsen etua”

Kesällä pelko lapsikaappauksesta lisääntyy

Kesällä eronneet vanhemmat matkustavat paljon lastensa kanssa,.  Tällöin toisen vanhemman pelko lapsen kaappauksesta saattaa herätä. Lapsikaappauksesta on kyse silloin, kun alle 16-vuotias lapsi viedään ulkomaille ilman huoltajan suostumusta tai jätetään sieltä palauttamatta sovitun tapaamisen jälkeen. Lapsikaappauksen taustalla voi olla useita … Jatka lukemista ”Kesällä pelko lapsikaappauksesta lisääntyy”

Kadonneiden lasten lukumäärä Ukrainassa on lisääntynyt sodan takia.

25.5. vietetään kansainvälistä kadonneiden lasten päivää. Euroopanlaajuinen järjestö Missing Children Europe kiinnittää huomiota Venäjän käymään sotaan Ukrainassa. Sota on altistanut tuhansia lapsia  väkivallalle, ihmiskaupalle, seksuaaliselle hyväksikäytölle ja katoamiselle. Missing Children Europe pyytää EU:ta ja jäsenmaita tukemaan ja suojelemaan kaikkia lapsia … Jatka lukemista ”Kadonneiden lasten lukumäärä Ukrainassa on lisääntynyt sodan takia.”

Mitä tarkoittaa lapsen oikeus hyvään kohteluun, kun perheessä on tapahtunut lapsikaappaus?

15.–21.11.2021 vietetään lapsen oikeuksien viikkoa, ja teemana tänä vuonna on lapsen oikeus hyvään kohteluun. Lapsikaappaus tai jo sen uhan kokeminen ovat tilanteina radikaalisti ristiriidassa lapsen hyvän kohtelun periaatteen kanssa. Kaapattu lapsi voi joutua erotetuksi tutusta ja turvallisesta ympäristöstään ja läheisistään. … Jatka lukemista ”Mitä tarkoittaa lapsen oikeus hyvään kohteluun, kun perheessä on tapahtunut lapsikaappaus?”

Matkustusrajoitukset eivät vähentäneet lapsikaappauksia

Tiedote 25.5.2021  Koronavuosi 2020 ei vaikuttanut lapsikaappausten määrään, mutta lähes kaikki lapset kaapattiin maihin, jotka ovat mukana Haagin lapsikaappaussopimuksessa.    –Odotimme, että koronan aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi lapsikaappaukset olisivat vähentyneet viime vuonna, kertoo Kaapatut Lapset ry:n toiminnanjohtaja Tarja Räisänen.   Näin ei kuitenkaan … Jatka lukemista "Matkustusrajoitukset eivät vähentäneet lapsikaappauksia"

Kaapatun lapsen vanhemman viesti hovioikeuden tuomareille.

”Ei enää yhtään viranomaisten toiminnan edesauttamaa lapsikaappausta, kiitos!”   Näin vaativat kaapattujen lasten vanhemmat jo vuonna 2011 viestissään päättäjille ja viranomaisille. He muistuttivat, että lapsikaappaus vaurioittaa sekä vanhempaa että lasta. Vanhemmat pyysivät viranomaisia ajattelemaan ensisijaisesti lapsen turvallisuutta, ei vanhemman etua … Jatka lukemista ”Kaapatun lapsen vanhemman viesti hovioikeuden tuomareille.”

Lapset ja perheet ovat kunnan tulevaisuus – Ensi- ja turvakotien liiton kuntavaaliteesit 2021

Kunnan investointi lapsiperheisiin on viisasta. Kaikilla päätöksillä kunnassa on vaikutuksia lapsiin ja perheisiin. Turvataan lasten ja perheiden hyvinvointi myös tulevaisuudessa oikeilla päätöksillä. Olemme keränneet esitteeseen tietoa siitä, mikä meidän mielestämme on tärkeää. Annetaan näissä vaaleissa ääni lapselle! Tutustu esitteeseen, johon Ensi- … Jatka lukemista "Lapset ja perheet ovat kunnan tulevaisuus – Ensi- ja turvakotien liiton kuntavaaliteesit 2021"

Vuoden vapaaehtoiseksi ehdolla yhdistyksen oma supersankari Minna

Kaapatut Lapset ry:n oma tehonainen ja supersankari Minna Husu on tänä vuonna ehdolla Kansalaisareenan järjestämässä Vuoden vapaaehtoinen -äänestyksessä. Sairaanhoitajalla, yrittäjällä ja 13-vuotiaan tytön äidillä riittää aikaa toimia Kaapatut Lapset ry:n puheenjohtajana sekä useissa muissa vapaaehtoistehtävissä niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. ”Olen … Jatka lukemista "Vuoden vapaaehtoiseksi ehdolla yhdistyksen oma supersankari Minna"

Onneksi on joku -kampanja tekee järjestöjen työn näkyväksi

”Kaapatuissa Lapsissa koen olevani avuksi muille. Vaikka minulta ei suoraan apua kysytäkään, niin uskon, että työni mahdollistaa sen, että meiltä saa parhaan mahdollisen avun.” – Torsti, järjestösihteeri ”Olen ollut erilaisissa vapaaehtoistöissä jo varhain alakouluikäisestä, ja sen arvo on ollut aina … Jatka lukemista "Onneksi on joku -kampanja tekee järjestöjen työn näkyväksi"