Vapaaehtoinen Doula tukee perhettä

Vapaaehtoinen doula on tukihenkilö, joka on perheen tukena odotusaikana ja vauvan syntyessä. Vapaaehtoisen doulan kanssa perhe voi puhua vauvan odotuksesta, perhe-elämästä ja tulevasta synnytyksestä. Doula kuuntelee perheen toiveita ja ajatuksia ja kunnioittaa perheelle tärkeitä asioita. Doula tapaa perheen muutamia kertoja ennen synnytystä ja vielä synnytyksen jälkeen.

Otsikko

TEkstiä ja linkki

Doulalla ei ole lääketieteellistä vastuuta. Vapaaehtoisen doulan ensisijainen tehtävä on olla läsnä ja kulkea perheen rinnalla tukien ja kannustaen. Doulan voi pyytää mukaan synnytykseen, vaikka puoliso olisi myös mukana synnytyksessä.

Vapaaehtoisen doulan voi saada ottamalla yhteyttä oman alueen doulien yhteyshenkilöön, doulakoordinaattoriin, missä tahansa vaiheessa raskautta. Vapaaehtoista doulaa voi pyytää silloin, kun perheellä on erityisen tuen tarve. Tällainen voi olla esimerkiksi vaikea taloudellinen tilanne, synnyttäjä on alle 18 -vuotias, turvapaikanhakija tai perheessä on vakava päihde- tai mielenterveysongelma tai jokin muu erityinen syy. Omasta tilanteesta ja tuen tarpeesta voi keskustella paremmin, kun on yhteydessä doulakoordinaattoriin.

Doulan palvelu on yleensä perheelle ilmaista, mutta joskus siitä veloitetaan muutama kymppi kulukorvauksia.

Vapaaehtoinen doula -esite löytyy suomen, englannin, ranskan, venäjän, somalin, persian, burman sekä arabian kielillä täältä: https://issuu.com/ensi-jaturvakotienliitto

Lue myös

Doula on synnytyksessä läsnä

Vapaaehtoisdoula on tukena synnytyksessä

Doula lisää turvallisuudentunnetta synnytyksessä

On suuri kunnia saada olla doula