15.9.–31.10.2024 katso koulutuksen ohjelma alta Verkossa ja kasvotusten, Ruokasenkatu 2 A, 4krs

Vapaaehtoinen doula on tukihenkilö, joka tukee odottavaa äitiä ja perhettä lapsen odotuksessa ja synnytyksessä. Doula auttaa synnytykseen valmistautumisessa, kuuntelee äidin toiveita ja ajatuksia sekä varautuu olemaan mukana synnytyksessä. Läsnäolo ja äidin tukeminen ovat doulan tärkeimpiä tehtäviä synnytyksessä. Vapaaehtoinen doula toimii perheen ehdoilla toiveita ja tarpeita kuunnellen. Synnytyksen aikana vapaaehtoisdoula tukee ja rohkaisee synnyttäjää yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti käyttäen omaa harkintaansa sekä kuunnellen äidin toiveita. Lue lisää vapaaehtoisdoulatoiminnasta täältä.

Saat perehdytyksen vapaaehtoisdoulana toimimiseen, käytännön asioihin ja vapaaehtoisena toimimiseen. Oman elämäsi tulee olla tasapainossa ja sinulla on aikaa, jota haluat antaa erityistä tukea tarvitsevalle perheelle. Koulutuksen saaneet vapaaehtoisdoulat toimivat tukisuhteessa työpareina. Koordinaattorit ja vapaaehtoisdoulien ryhmä antaa vapaehtoiselle tukea toimintaan.

Käymme jokaisen koulutukseen hakevan kanssa keskustelun vapaaehtoistyön sisällöistä ja oman elämäntilanteen sopivuudesta tulevaan tehtävään. Koulutus toteutetaan kasvokkain tapaamisina, verkko-opintoina sekä omatoimisena opiskeluna.

Syksyn 2024 koulutuksen aikataulu:
1.osa: Vapaaehtoistoiminnan koulutus ETKL-akatemia (3h, verkkokurssi) ennen ensimmäistä lähikoulutuspäivää
2.osa: tiistai 24.9.2024 kello 16.30-19, lähitapaaminen
3.osa: lauantai 5.10.2024 kello 9-15, lähitapaaminen
4.osa: omatoiminen opiskelu
5.osa: torstaina 31.10.2024 kello 16.30-19, lähitapaaminen

Vapaaehdoisdoulien koulutukseen on jatkuva haku. Ehtiäkseen mukaan syksyn 2024 koulutukseen tulee ilmoittautua 15,.9.2024 mennessä. Kiinnostuksesta toimintaa kohtaan voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen avopalvelu@lapinentu.fi.