Haluatko tuoda iloa vauvoille, lapsille ja vanhemmille? Haluatko tukea ihmisiä haastavissa elämäntilanteissa? Haluatko olla mukana toimimassa turvallisen lapsuuden ja elämän puolesta?

Vapaaehtoistoimintaamme tarvitaan monenlaisia ja monen ikäisiä ihmisiä.  Voit itse määritellä ja päättää, kuinka paljon aikaa haluat käyttää vapaaehtoistoimintaan.

Vapaaehtoistoimintaan pääsee mukaan syksyisin järjestettävän vapaaehtoistoiminnan koulutuksen kautta.

VAPAAEHTOISTOIMINNAN KOULUTUKSET

Keväällä 2023 koulutamme uusia Vapaaehtoisdoulia ja lapsen tukihenkilöitä. Haku kevään 2023 Vapaaehtoiskoulutuksiin alkaa tammikuun alussa. 

Toimintojen koordinaattorit haastattelevat koulutuksesta kiinnostuneet  ennen koulutuksen alkua. Lue lisää koulutuksista alla olevista valikoista ja varaa oma haastatteluaikasi!

Lapsen tukihenkilöt

Lapsen tukihenkilö kuuluu lapsen elämään kodin ulkopuolisena, turvallisena aikuisena, joka haluaa olla läsnä lasten arjessa ja antaa aikaansa. Lapsen tukihenkilöt toimivat yksilötukisuhteissa yksittäisten lasten kanssa tai satunnaisesti lasten vapaaehtoiskavereina laitosyksiköissä sekä yhteisömummoina.

Koulutus toteutetaan kasvokkain tapaamisina. Saat perehdytyksen lapsen tukihenkilönä toimimiseen, käytännön asioihin ja vapaaehtoisena toimimiseen. Oman elämäsi tulee olla tasapainossa ja sinulla on aikaa, jota haluat antaa lapselle, jonka biologisessa verkostossa ei ole riittävästi häntä tukevia aikuisia.

Käymme jokaisen koulutukseen hakevan kanssa keskustelun vapaaehtoistyön sisällöistä ja oman elämäntilanteen sopivuudesta tulevaan tehtävään.

Lapsen tukihenkilötoiminnan koulutus järjestetään seuraavan kerran keväällä 2023.

Koulutuksen aikataulu:
1. Tiistai 28.3.2023 kello 16.30-19.00
2. Maanantai 3.4.2023 kello 16.30-18.30
3.  Keskiviikko 12.4.2023 kello 16.30-18.30

Ilmoittautumiset ja lisätietoja lapsen tukihenkilötoiminnasta ja koulutuksesta:
p. 040 124 5772 / avopalvelu@lapinentu.fi

Kriisipuhelin- ja verkkotukihenkilöt

Kriisipuhelintukihenkilöt toimivat Mieli ry:n valtakunnallisessa kriisipuhelimessa  ja Verkkotukihenkilöt Sekasin- ja Solmussa- chateissa sekä Mieli- tukisuhteessa.

Seuraava koulutus alkaa syksyllä 2023.

Koulutus toteutetaan sekä kasvokkain tapaamisina, että webinaareina. Saat perehdytyksen tehtävässä toimimiseen ja haavoittuvassa tilanteessa olevan ihmisen kohtaamiseen. Vapaaehtoistyöhön tukijana ja auttajana riittävät tavallisen ihmisen taidot ja halu kehittyä kuuntelijana. Oman elämäsi tulee olla tasapainossa ja mahdolliset kriisit jo kaukana. Koulutus auttaa sinua löytämään oman tapasi toimia toisen ihmisen tukena.

Käymme jokaisen koulutukseen hakevan kanssa keskustelun vapaaehtoistyön sisällöistä ja oman elämäntilanteen sopivuudesta tulevaan tehtävään.

Lisätietoja kriisipuhelin- ja verkkotukihenkilötoiminnasta:
Marjo Hoisko, 040 750 7077, marjo.hoisko@lapinentu.fi

Vapaaehtoinen doula on tukihenkilö, joka tukee odottavaa äitiä ja perhettä lapsen odotuksessa ja synnytyksessä. Doula auttaa synnytykseen valmistautumisessa, kuuntelee äidin toiveita ja ajatuksia sekä varautuu olemaan mukana synnytyksessä. Läsnäolo ja äidin tukeminen ovat doulan tärkeimpiä tehtäviä synnytyksessä. Vapaaehtoinen doula toimii perheen ehdoilla toiveita ja tarpeita kuunnellen. Synnytyksen aikana vapaaehtoisdoula tukee ja rohkaisee synnyttäjää yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti käyttäen omaa harkintaansa sekä kuunnellen äidin toiveita. Lue lisää vapaaehtoisdoulatoiminnasta täältä.

Koulutus toteutetaan kasvokkain tapaamisina. Saat perehdytyksen vapaaehtoisdoulana toimimiseen, käytännön asioihin ja vapaaehtoisena toimimiseen. Oman elämäsi tulee olla tasapainossa ja sinulla on aikaa, jota haluat antaa erityistä tukea tarvitsevalle perheelle.

Koulutuksen saaneet vapaaehtoisdoulat toimivat tukisuhteessa työpareina. Koordinaattorit ja vapaaehtoisdoulien ryhmä antaa vapaehtoiselle tukea toimintaan.

Käymme jokaisen koulutukseen hakevan kanssa keskustelun vapaaehtoistyön sisällöistä ja oman elämäntilanteen sopivuudesta tulevaan tehtävään.

Koulutuksen aikataulu:
1. Torstai 16.2.2023 kello 16.30 – 19.30
2. Lauantai 25.2.2023 kello 9 – 15
3. Torstai 2.3.2023 kello 16.30 – 19.30

Ilmoittautumiset ja lisätietoja vapaaehtoisdoulatoiminnasta ja koulutuksesta:
p. 040 124 5772 / avopalvelu@lapinentu.fi

Lapin ensi- ja turvakodin vapaaehtoistoimijana voit

  • toimia tukihenkilönä lapselle
  • vapaaehtoisdoulana tukea tulevia vanhempia, jotka kokevat tarvitsevansa tukea synnytyksessä (Koulutus vapaaehtoisdoulatoimintaan tulossa vuonna 2023)
  • päivystää valtakunnallisessa Kriisipuhelimessa, jossa voit tarjota keskusteluapua kriisissä olevalle ja heidän läheisilleen
  • päivystää Sekasin- ja Solmussa-chateissa sekä Mieli- tukisuhteessa
  • olla mukana järjestämässä tapahtumia lapsiperheille
  • toimia kokemus- tai vertaistoimijana

Lisätietoja vapaaehtoistoiminnasta:

Kristiina Luusua
p. 0400 814 946
kristiina.luusua(at)lapinentu.fi