Vauvan unesta kiinnostuneille perheille, joissa on 6 – 18 kuukauden ikäinen lapsi.

Vauvaperheiden uniryhmä on vertaistukiryhmä, jonka tarkoitus on auttaa vanhempia tukemaan lapsen vuorokausi- ja unirytmiä, sekä ehkäisemään unipulmia ja vähentämään olemassa olevia haasteita.

Ryhmässä ryhmäläisten omat ajatukset ja heidän välinen keskustelunsa ovat tärkeässä roolissa. Vanhemmilla on mahdollisuus saada tukea toisiltaan ja jakaa kokemuksia toisilleen ryhmässä. Työntekijöiltä saa myös yksilöohjausta ryhmän aikana ja sen jälkeen, jos perhe kokee sen tarpeelliseksi. Ryhmän ohjaajien työskentelyn lähtökohtana on tukea vanhempien omia valintoja ja perheen omaa prosessia.

Ryhmään ilmoittaudutaan ottamalla yhteyttä Vauva- ja pikkulapsiperheiden avopalveluun. Ryhmän koko on enintään kuusi perhettä. Ryhmään voi osallistua koko perhe. Ryhmään osallistumiseen perhe tarvitsee internet-yhteyden ja tietokoneen / mobiililaitteen, muutoin osallistuminen on perheille maksutonta.

Ennen  ryhmän alkua perhe ja ohjaajat käyvät keskustelua perheen toiveista ryhmän suhteen. Keskustelun tarkoituksena on, että perhe voi kertoa omasta, yksilöllisestä tilanteestaan ryhmän ohjaajille ja saada tukea vauvan uni- ja vuorokausirytmiin liittyvissä asioissa jo ennen ryhmän alkua.

Ryhmätapaamisia on yhteensä neljä. Syksyllä 2019 Ryhmä toteutuu verkossa. Ryhmätapaamiset toteutetaan viikon välein. Ryhmäkertojen välillä perheet voivat saada ryhmän ohjaajien tukea Vauva valvottaa – videochatissa, kotisivujen chatissa tai puhelimitse.

Rytmittämistä ja kotiunikoulua tukevien toimintamallien lisäksi ryhmäkerroilla  käsiteltäviä aiheita ovat lapsen uni- ja vuorokausirytmi, temperamenttipiirteiden vaikutus uneen, nukkumiseen ja uuden oppimiseen sekä vanhempien oman jaksamisen tukeminen.

Ryhmäkerroilla on varattu aikaa myös vapaammalle keskustelulle, jolloin vanhemmat voivat pohtia, ryhmän ohjaajien ja muiden vanhempien kanssa, heidän yksilöllisiä tavoitteitaan ja keinojaan oman vauvan hyvien uni- ja nukkumatottumusten tukemiseen.

Syksyn ryhmän aikataulu:
Torstai 10.10.2019 kello 11.30-13.00
Torstai 17.10.2019 kello 11.30-13.00
Torstai 24.10.2019 kello 11.30-13.00 ja
Perjantai 1.11.2019 kello 11.30-13.00

Lisätietoja ja ilmoittautumiset puhelimitse Vauva-ja pikkulapsiperheiden avopalveluun: 0400 814 946 / 040 124 5772

Esite (pdf-muodossa):
Vauvaperheiden uniryhmä syksy 2019

Lisätietoja:

Vauva- ja pikkulapsiperheiden avopalvelu

Henna Uitto
Kristiina Luusua
Vastaava ohjaaja

avopalvelu(at)lapinensijaturvakoti.fi