20.–21.1.2021 8.45-16 Etäyhteydellä TEAMS (ja mahdollisuuksien mukaan Koulutuskeskus Sopukka)

Työkokous kutusuu koolle Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten Ero lapsiperheessä työn ohjaajia ja työntekijöitä. Työkokouksen teemoina ovat mm. ero ja asunnottomuus, yksilö- ja paritapaamiset sekä väkivalta,  ratkaisukeskeiset menetelmät työtapana. Osallistujat saavat myös käyttöönsä Pari asiaa luento-osuuksia sekä vinkkejä palveluiden markkinointiin. Yhtenä teemana on Ero lapsiperheessä työn raportointi ja arviointi.

Toteutus: etäyhteydellä TEAMS.

Jos korona tilanne mahdollistaa, niin toteutus on myös livenä koulutuskeskus Sopukassa. Tällöin työkokous toteutetaan soveltuvin osin hybridi-mallina, jolloin voi osallistua Sopukassa tai etäyhteydellä. Asia varmistuu viimeistään tammikuussa 2021.

Osallistuminen:  Työkokous on kaksipäiväinen. Ilmoittautuessaan osallistuja sitoutuu osallistumaan molempiin päiviin ja kaikkiin ohjelma-osuuksiin.  Työkokous sisältää yhteistä työskentelyä eri tavoin, vertaistukea ja yhdessä työkokousteemojen äärelle pysähtymistä.

Vinkki vitonen osallistumiseen: varaa itselle rauhallinen tila, jossa voit keskittyä täysipainoisesti työkokoukseen.

Ohjelma:

keskiviikko 20.1.

8.45-9 Saapuminen linjoille ja yhteinen virittäytyminen päivään

9.-9.30 Yhdistyskuulumiset ennakkotehtävän pohjalta

9.30-9.50 Ero lapsiperheessä työ ja Turvassa hanke – ajankohtaista keskusjärjestöstä

9.50-10 Venyttelytauko

10-10.45 Asunnottomuus  ja naiserityisyys

projektityöntekijä Petra Gergov-Koskelo NEA-hanke, naiserityisyys asunnottumuustyössä

10.45-11 Happihyppely

11-12 Tulokset näkyviin!

Miten arvioimme ja reflektoimme työmme tuloksellisuutta? Millaista tietoa  kertyy käytössä olevien mittareiden, lomakkeiden ja tilastojen avulla työskentelyn hyödyistä ja kehittämistarpeista?  Alustuksen pohjalta yhteistä keskustelua ja työskentelyä.

12-13 Lounastauko (klo 12.30-13 mahdollisuus vapaaseen keskusteluun ja kuulumisten vaihtoon)

13-16 Teemana Ero lapsiperheessä työn yksilö- ja paritapaamiset ja väkivalta

Miten väkivallan eri muodot näkyvät Ero lapsiperheessä-työssä? Miten väkivalta otetaan esille työskentelyssä tai millaista työparityöskenlyä on toteutettu? Osiossa kokemuspuheenvuoroja, alustuksia sekä pienryhmätyskentelyä.

Osuudessa on myös alustus Narsistien uhrit ry:stä  (45min.) sekä Turvassa-hankkeen kokemuksia henkisen väkivallan ja narsisimin läsnäolosta asiakastyössä sekä kokemuksia asiakkaiden auttamisesta.

torstai 21.1.

8.30-9 Yhteiset aamukahvit – kuulumisia ja virittäytyminen päivään.

9 -12 Pariasiaa luennoista työkaluja omaa asiakastyöhön ja eroparien kohtaamiseen

Osuudessa osallistujat saavat käyttöönsä Parisuhdekeskus Katajan kehittämät Pariasiaa luento-osuudet: Perustyökaluja parisuhteen ristiriitoihin sekä Syventäviä työkaluja parisuhteen ristiriitoihin

Parisuhdekeskus Kataja ry asiantuntijat Kaisa Humaljoki ja Laura Huuskonen

12 -13 Lounastauko (klo 12.30-13 mahdollisuus vapaaseen keskusteluun ja kuulumisten vaihtoon)

13- 14.15 Ratkaisukeskeinen työskentely – teoriaa ja harjoituksia

Johanna Jokiniemi, Turun Ensi- ja turvakodin Ero lapsiperheessä -työn ohjaaja

14.15-14.30 Virtuaalikahvit – tule sellaisena kuin olet

14.30-15.15 Chattien rooli eropalvelujen markkinoinnissa

Laura Kouri, Ensi- ja turvakotien liiton viestinnän asiantuntija ja SOMEexpertti

15.15-15.30 Tämän vien mukanani omaan työhöni – palaute työkokouksesta

15.30-15.45 Päivän päätös

Lisätiedot:

asiantuntija Päivi Hietanen, 0504385290 sekä paivi.hietanen@etkl.fi

Ilmoittautuminen työkokoukseen 20.-21.1.2021
Työkokoukset on tarkoitettu Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten työntekijöille ja luottamushenkilöille. Tervetuloa oppimaan, kehittymään ja saamaan ammatillista vertaistukea.
Työkokous toteutetaan todennäköisesti etäyhteydellä. Jos tammikuussa on mahdollista toteuttaa hybridikokous, niin vastaa sen vuoksi myös näihin kysymyksiin.
Lisätiedot Sopukka
Jos valitsit hybridi-mallissa Sopukan, niin vastaa myös majoittumista, ruokavaliota sekä taksikyytejä koskeviin kysymyksiin.
Sopukassa majoitutaan kahden hengen huoneissa.
Taksit
Liiton kustantamat taksit lähtevät työkokouksen päätyttyä. Muina aikoina taksit ovat omakustanteisia. Aikaa takseilla kohteisiin menee n. 30-45min, mutta ruuhka-aika on arvaamaton, joten esim. lentoasemalle saattaa mennä jopa tunti.
Hinta ja peruutusehdot
Työkokoukset ja majoittuminen Sopukassa ovat jäsenyhdistysten väelle maksuttomia. Osallistumisen voi perua 14 vrk ennen tilaisuutta. Peruutuksen tullessa myöhemmin, peritään 75€ peruutusmaksu. Osallistujan voi halutessaan vaihtaa.