31.5.–1.6.2023 Sopukka, Uusi Porvoontie 482, Sipoo

Tilaisuus on tarkoitettu Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten työntekijöille. Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa tehtävästä väkivaltatyöstä ja eroauttamisesta.

Paikka: Työkokous pidetään Sopukassa.

Ohjelma

KESKIVIIKKO 31.5.

10.30–11.30 Lounas ja majoittuminen 
11.30 Tervetuloa työkokoukseen!
11.45–12.30 Lasten ja nuorten kanssa tehtävän työn terveiset yhdistyksistä  

Ennakkotehtävä työkokoukseen ilmoittautuneille: Mitä kuuluu yhdistyksen lasten ja nuorten kanssa tehtävälle työlle?  Onnistumisia ja iloa kenttätyön arjesta. Tuo terveiset omasta yhdistyksestä työkokoukseen valitsemallasi tavalla. Terveiset voi välittää puheen, kirjoitetun tekstin tai muun luovan tavan mukaan (esim. video, valokuvia, piirroksia tai käden töitä). Jos yhdistyksestä osallistuu useampi työntekijä, voitte miettiä tuomanne terveisin yhdessä. Ennakkotehtävän avulla tutustumme toisiimme ja yhdistysten työhön työkokouspäivän 31.5. alussa.
12.45–14.00 Lapsiystävällinen kirjaaminen, tuloksia ja katse tulevaan. Niina Remsu, Perhe- ja lähisuhdeväkivaltatyö, ETKL ja Maija Hansen, suunnittelija, Pelastaa lapset ry
14.00–14.30 Kahvitauko
14.30–17.15 Jaksaa jaksaa, painaa painaa! Tervetuloa työpajaan, jossa voit tuulettaa omia tunteitasi. Työpajassa liikutaan, maalataan, kirjoitetaan ja jaetaan kokemuksia työssä jaksamisesta. Sinun ei tarvitse osata maalata tai piirtää. Riittää, että tulet mukaan avoimin mielin.
Ohjaajina ekspressiiviset taideterapeutit Sinikka Nurminen ja Maaret Parviainen
17.15 Päivällinen 18.30–19.15     
Vapaata oleskelua, saunomista ja mahdollisuus ohjattuun ohjelmaan.

Vapaaehtoinen iltaohjelma: Kesäillan metsäkylpy. Metsäkylpy on rentouttava, itsetuntemusta ja luontoyhteyttä vahvistava harjoitus, jossa tutustutaan luontoon kaikkien aistien kautta. Metsäkylpy perustuu mindfullnessiin ja luonnon hyvinvointivaikutuksiin. Metsäkylvyssä liikutaan rauhallisesti luonnossa. Varustaudu säähän sopiviin, mukaviin vaatteisiin.

Ohjaajana Milja Harju, Ero lapsiperheessä -työ, ETKL.
20.00–21.30 Iltapala 

Torstai 1.6.2023 

7.00–7.30 Vapaaehtoinen: Lempeä aamujooga ulkona 
7.30–8.30 Aamiainen 
8.30–9.30 Nuori asiakkaana: Mitä huomioin työssäni nuoruusikäisen kanssa?
Psykologi (PsT), kasvatus- ja kehityspsykologian erikoispsykologi Eveliina Holmgren.
9.30–11.00Nuorten kanssa tehtävä työ Ensi- ja turvakotien liitossa. Ilona Mäki, projektipäällikkö Nuoret väkivaltaa vastaan -hankkeessa, ETKL & Milja Harju, ETKL.
11.00–12.00Lounas ja huoneiden luovutus 
12.00-13.00Oikeudelliset haasteet lasten ja nuorten auttamisessa. Oikeustieteen professori, varatuomari Suvianna Hakalehto.

Voit lähettää Suviannalle kysymyksiä etukäteen tästä.
13.00-15.15Lapset, nuoret ja tulevaisuus – open space

– Miltä näyttää lasten ja nuorten tulevaisuus?
– Miten jäsenyhdistykset tulevaisuudessa auttavat ja tukea lapsia ja nuoria?
– Miltä näyttää työntekijän työ jatkossa? 

Iltapäivän osuudessa työskennellään open space menetelmän avulla. Menetelmä antaa mahdollisuuden osallistujien nostaa keskusteluun aiheita ja kysymyksiä, joista haluaa keskustella yhdessä muiden osallistujien kanssa. Open space on osallistava ja yhteiseen keskusteluun kutsuva työskentelytapa. Työskentelyssä kokoonnutaan aluksi yhteen ja sen jälkeen pienempiin ryhmiin. Keskustelukierroksia on kaksi. Lopuksi kootaan keskustelunsato yhteen. Tauot pidetään sopivissa kohdissa.

Fasilitaattori: Ero lapsiperheessä-tiimin asiantuntija Päivi Hietanen 
15.15 Työkokouksen päätössanat. Kehittämispäällikkö Tiina Muukkonen, ETKL.
Kahvihetki.
16.00 Hyvää kotimatkaa! 

Lisätiedot:

Niina Remsu, niina.remsu@etkl.fi, 050 441 8825

Milja Harju, milja.harju@etkl.fi, 050 327 3277

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt 22.5.2023.

Ennakkotehtävä Mitä kuuluu yhdistyksen lasten ja nuorten kanssa tehtävälle työlle?  Onnistumisia ja iloa kenttätyön arjesta. Tuo terveiset omasta yhdistyksestä työkokoukseen valitsemallasi tavalla. Terveiset voi välittää puheen, kirjoitetun tekstin tai muun luovan tavan mukaan (esim. video, valokuvia, piirroksia tai käden töitä). Jos yhdistyksestä osallistuu useampi työntekijä, voitte miettiä tuomanne terveisin yhdessä. Ennakkotehtävän avulla tutustumme toisiimme ja yhdistysten työhön työkokouspäivän 31.5. alussa.

Voit esittää kysymyksiä Suvianna Hakalehdolle hänen puheenvuoroonsa liittyen tästä.