16.2.2022 13:00-15:00 Etäyhteydellä (TEAMS)

Oletko miettinyt, miten käynnistää dialogi tilanteessa, jossa eronneiden vanhempien tilanne on konfliktoitunut, mutta et oikein saa kiinni mistä on kysymys ja miten tilannetta voisi lähteä selvittämään? Tule perehdytykseen kuulemaan, mitä ratkaisuja Turvassa-hankkeessa on löydetty ja miten voit hyödyntää alku- ja loppuarviointilomakkeita oman työsi tukena.

Turvassa-hankkeessa (2019-2021) kehitettiin alku- ja loppukartoitus -lomakkeet työskentelyn tueksi konfliktoituneisiin erotilanteisiin.  Ammattilaiset voivat käyttää näitä keskustelun ja arvioinnin tukena asiakastyössä eronneiden vanhempien kanssa, vahvistaen asiakkaan osallisuutta oman tilanteensa määrittelyssä.

Kartoituksen tavoitteena on saada käsitys eroperheen kokonaistilanteesta, erovanhemmuudesta ja konfliktia ylläpitävistä tekijöistä, lapsen ja vanhempien hyvinvoinnista ja turvallisuuden kokemuksesta, vanhempien yhteistyöstä tai sen esteistä lapsen asioissa. Kartoitus tukee myös väkivallan puheeksi ottamista erotilanteessa.

Kenelle: Perehdytys sopii ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään eronneita vanhempia, esimerkiksi palvelutarpeen arvioinnissa, perheneuvolassa, sovittelussa, perheoikeudellisissa palveluissa, perhesosiaalityössä ja lastensuojelussa tai varhaisen tuen eropalveluissa ja järjestöissä.

Lomakkeiden avulla työntekijä saa laadullista kuvausta työskentelyn lähtö- ja lopputilanteesta. Perehdytys kestää kaksi tuntia ja se toteutetaan Teams-yhteydellä.

Lisätiedot: Johanna Vaitomaa, johanna.vaitomaa@etkl.fi

Ilmoittautuminen 10.2.2022 mennessä täyttämällä yhteystiedot lomakkeelle.

Ilmoittautuminen on suljettu. Suuren osallistujamäärän vuoksi ei voida ottaa lisää osallistujia.