14.–14.5.2020 9:30-15:30 VERKKOKOULUTUS

Ero lapsiperheessä-tilaisuudet ja Erovertaiskahvilat ovat tarkoitettu eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille tueksi erotilanteessa sekä eron jälken. Kyseiset tukimuodot on mahdollista ottaa osaksi oman alueen ja organisaation eroauttamisen palveluvalikkoa.

Ero lapsiperheessä-tilaisuus on tarkoitettu eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille. Vanhemmat voivat osallistua tilaisuuteen myös yhdessä. Tilaisuudesta saa tietoa ja vertaistukea parisuhteen päättymiseen ja eron jälkeiseen vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä. Tilaisuudessa annetaan tietoa alueen eropalveluista sekä muista erotilanteen tukimuodoista.

Ero lapsiperheessä -tilaisuudessa työntekijä pitää noin 20-30 minuutin pituisen puheenvuoron. Lisäksi tilaisuudessa toteutetaan keskusteluosuus osallistujien kesken. Tämän osuuden vetäjinä toimivat vapaaehtoiset vertaistukijat.

Asiakaspalautteen (kevät 2020) mukaan 91% kokee tilaisuuden olevan itselleen hyödyksi ja 92% kertoo saaneen lisäymmärrystä lapsen tilanteeseen. Osallistujista 75% on saanut vahvistusta omaan vanhemmuuteensa ja 83% on saanut tietoa yhteistyövanhemmuudesta. Tilaisuudessa merkittävänä koetaan muiden kokemusten kuuleminen, erosta puhumisen mahdollisuus, erosta selviytymisen teema ja henkinen tuki.

Erovertaiskahvila on vapaamuotoinen kohtaamispaikka eronneille vanhemmille. Kahviloita toteuttavat työntekijät yhdessä vapaaehtoisten vertaistukijoiden kanssa. Tapaamisissa osallistujat voivat keskustella muiden kanssa eron mukaan tuomista muutoksista, pohtia omaa tilannetta ja saada vinkkejä arjen toimivuuteen. Erovertaiskahvilassa tapaa muita eronneita vanhempia. Tilaisuuksiin voi osallistua niin usein kuin itselle sopii.

Asiakaspalautteen (kevät 2020) mukaan vertaiskahvilassa koetaan tärkänä vertaistuki, toisten samassa tilanteessa olevien kohtaaminen sekä yhteinen keskustelu. Toisten kokemukset antavat uutta näkökulmaa omaan tilanteeseen ja lisäävät toivoa erosta selviytymisestä.

Perehdytyspäivän tavoite: Osallistuminen antaa valmiudet toiminnan aloittamiseen omalla paikkakunnalla. Päivän aikana on läpikäydään toiminnan toteuttamisen lähtökohdat, vetäjien ja vertaistukijoiden roolit ja tehtävät sekä toiminnan toteuttamisen pulmatilanteet. Päivän aikana annetaan vinkkejä toiminnan käynnistämiseen ja vapaaehtoisten kanssa toimimiseen.

Päivässä kuulet Ensi- ja turvakotien liiton Ero lapsiperheessä työmuodon tarjoamasta tuesta ohjaajille. Osallistujilla on mahdollisuus ilmoittautua Ero lapsiperheessä -tilaisuuksien sekä Erovertaiskahvila toiminnan ohjaajaksi ja päästä mukaan valtakunnalliseen ohjaajarinkiin.

Osallistujat, jotka aloittavat toiminnan omalla paikkakunnallaan, saavat käyttöönsä Ero lapsiperheessä -tilaisuuden ja Erovertaiskahvilan ohjaajan käsikirjan maksutta käyttöönsä. Lisäksi toiminnan aloittavat ohjaajat saavat käyttöönsä Ero lapsiperheessä -tilaisuuteen sisältyvän työntekijän puheenvuoron diasarjan sekä luento-osuuden sisällön.

Perehdytyspäivä on tarkoitettu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille, jotka haluavat lisätietoa toiminnasta tai ovat aloittamassa toimintaa omalla paikkakunnallaan.

Osallistuminen: Osallistuminen on  maksutonta. Koulutus tapahtuu etäyhteydellä. Osallistujille lähetetään kutsulinkki koulutukseen.

Ero lapsiperheessä -tilaisuuden ja Erovertaiskahvilan ohjaajan sähköinen versio oppaasta lähetetään koulutukseen ilmoittautuneille etukäteen perehdyttäväksi.

Perehdytyspäivät 2020:

14.5.2020 klo 9:30-15.30 (ilmoittautuminen 7.5.2020 mennessä)

21.10.2020 klo 9:30-15:30 (ilmoittautuminen 13.10.2020 mennessä)

Lisätiedot:

Asiantuntija Päivi Hietanen

paivi.hietanen@etkl.fi

0504385290

Kuva:Pixabay

Ilmoittautuminen
Voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksen Eroneuvo ja vertaiskahvila toiminnan totettamiseen liittyen. Millaista lisätietoa tarvitset, mikä toiminnan toteuttamisessa arveluttaa tai mikä sinua auttaisi käynnistämään Eroneuvo/ vertaiskahvila toimintaa omalla paikkakunnalla.
Lisätietoa tietosuojasta verkkosivuiltamme.