10.9.–25.11.2024 17.30-19.30 TEAMS etäyhteys

Apua eroon-chatissä ja Apua väkivaltaan-chatissä päivystävät myös chatvertaiset. He käyvät chatissä kahdenkeskisiä keskusteluita erotilanteessa apua hakevien vanhempien kanssa tai väkivaltaa kokeneiden tai käyttävien aikuisten kanssa.

Chatvertaisena chatvuorossa

 • tekee vuoron yhtäaikaa eroauttamisen tai väkivaltatyön ammattilaisen kanssa
 • saa kysyä neuvoja ja ohjeita ammattilaiselta vuoron aikana
 • vuoron päättyessä käy loppukeskustelun vuorossa olleen ammattilaisen kanssa
 • tarvittaessa saa aina tukea jäsenyhdistyksen nimetyltä työntekijältä

Vapaaehtoinen saa itse varata itselleen sopivat päivytysvuorot yhteisestä päivystyskalenterista. Chat on avoinna arkisin kello 12-18 välisen ajan. Päivystysvuorot ovat: klo 12-14, klo  14-16 ja klo 16-18). Päivystysvuoron voi tehdä kotona tai jäsenyhdistyksen toimitiloissa.

Chatvertainen

 • on yli 25-vuotias
 • on kokenut eron tai kokenut väkivallasta läheis- tai perhesuhteissa
 • on kokemusta eron jälkeisestä vanhemmuudesta ja lasten asoiden hoitamisesta ja sopimisesta toisen vanhemman kanssa
 • on riittävä etäisyys omaan erokokemukseen / väkivaltakokemuksiin, jotta voi toimia muiden tukena
 • on halu auttaa chatissä kirjoittamalla
 • on riittävät tekniset taidot
 • sitoutuu päivystämään vähintää kerran kuukaudessa 2 1/2 tuntia (1 päivytysvuoro / kk)

Chatvertaisen koulutus

Seuraava chatvertaisten koulutus toteutetaan syys-lokakuussa 2024. (10.9.,17.9.,24.9.,1.10. ja 18.10., chatharjoittelua viikkojen 42-47 aikana, koulutuksen päätös 25.11. )

Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä.

Chatvertaiset saavat tehtäväänsä koulutuksen sekä riittävät valmiudet toimia päivystäjinä chatissä. Chatkeskusteluita ja chat alustan käyttöä harjoitellaan koulutuksen kuluessa aktiivisesti. Osa koulutusta suoritetaan itsenäisesti verkkokurssin avulla.

Jokainen päivystäjä saa yhdistyksestä yhteyshenkilön, joka perehdyttää yhdistyksen toimintaa ja tarjoaa henkilökohtaista tukea chatvertaselle.

Chatvertaisena pääsee mukaan myös yhdistyksen vapaaehtoisille tarkoitettuihin tapahtumiin, juhliin ja virkistystoimintaan. Lisäksi on valtakunnallisia chatvertaisten yhteisiä ohjauksellisia tapaamisia muutaman kerran vuodessa. Vapaaehtoisena toimiminen ei edellytä jäsenyyttä yhdistykseen.

Kiinnostutiko? Ilmoittaudu mukaan!

Täytä ilmoittautumislomake. Sinuun otetaan yhteyttä jäsenyhdistyksestä ja sovitaan alkutapaaminen (noin 30-45 min.). Tapaaminen toteutetaan livenä yhdistyksen toimitiloissa tai etäyhteydellä TEAMS

Ilmoittautuminen uusien chatvertaisten koulutus 2024
Varmista, että sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein.
Valitse jäsenyhdistys, joka on lähimpänä omaa asuinpaikkakuntaasi.
Vastaa sen mukaan, miten koet itselläsi olevan kokemusta chatkeskusteluista. Chatiksi lasketaan tässä yhteydessä esim. vietittely whatsapissa tai messengerissä ym. sovellukissa. sekä asointi viranomaisten ja eri yritysten kanssa tai mahdollinen muuk komeust chatin käytöstä.
Lisätietoa tietosuojasta verkkosivuiltamme.