22.–22.10.2020 9.00 -16.00 TEAMS etäyhteys, linkki lähetetään osallistujille 19.10.2020

Koulutuspäivän aikana perehdytään yhteistyövanhemmuuden käsitteeseen sekä tutkimustiedon että vanhempien tuottaman kokemustiedon kautta.

Päivässä tarkastelleen ammattilaisten roolia ja mahdollisuuksia tukea vanhempia yhteistyövanhemmuuteen. Mitä vanhempien toimiva yhteistyö tarkoittaa lapselle ja miten lapsi hyötyy vanhempien toimivasta yhteistyöstä. Entä, miten vanhempien toimimattomat välit näkyvät lapsen kahden kodin arjessa.

Päivän aikana tarkastellaan myös mitä  reunaehtoja yhteistyövanhemmuuden tukemisessa on huomioitava haastavissa erotilanteissa sekä miten vanhempien tuen tarpeet ja lapsen etu tällöin varmistetaan.

Koulutuspäivä on tarkoitettu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille, jotka työskentelevtä eroa pohtivien ja eronneiden vanhempien kanssa.

Ohjelma ja aikataulu:

9:00-12:00  Aamupäivän teemoina:

Yhteistyövanhemmuuden käsite
Yhteistyövanhemmuuden rakentuminen
Yhteistyön merkitys lapselle
Yhteistyövanhemmuuden kolmio työvälineenä

12:00-13:00 Lounas (omakustanteinen)

13:00-16:00 Iltapäivän teemoina:

Vaativan ”high conflict” eron tunnistaminen ja asiakasryhmät
Erilaiset vanhemmuuden polut eron jälkeen
Kun päihteet tai väkivalta haastavat yhteistyövanhemmuuden
Eron jälkeisen väkivallan ja vainon tunnistaminen
Lapsen edun ja turvallisuuden varmistaminen

Kouluttajat: Päivän kouluttajina toimivat Ensi- ja turvakotien liiton Ero lapsiperheessä -työn ja Väkivaltatyön  asiantuntijat sekä Turvassa-hankkeen työntekijät

Osallistuminen ainoastaan etäyhteydellä: TEAMS etäyhteydellä. Osallistujille lähetetään kutsu koulutuspäivään sähköpostilla.

Koulutus on täynnä.

Koulutuspäivän hinta on 50€ sisältäen Yhteistyövanhemmuuden käsikirjan sekä Yhteistyövanhemmuuden kolmio-työkortin ja muun jaettavan materiaalin. Osallistumisen peruutuksen voi tehdä kuluitta 14 vuorokautta ennen koulutuspäivän ajankohtaa. Muutoin perimme 50€ osallistumismaksun. Osallistujan nimen voi vaihtaa.

Lisätiedot: Päivi Hietanen, paivi.hietanen@etkl.fi, 0504385290