Vuosittain monessa lapsiperheessä kohdataan tilanne, jossa vanhempien välinen parisuhde päättyy ja perhe jakaantuu kahteen kotiin. Muutos on iso kaikille perheenjäsenille ja voi herättää monenlaisia tunteita, huolia ja kysymyksiä tilanteeseen liittyen. Tähän tarpeeseen on kehitetty matalan kynnyksen verkkoauttamista, jossa tuen piiriin pääsee helposti ja ilman ilmoittautumista.

Tietoa ja tukea lapsiperheen eroon – facebook livelähetykset toteutuvat joka kuukauden ensimmäinen torstai. Kyseessä on Lapin ensi- ja turvakodin sekä Ensi- ja turvakotien liiton Ero lapsiperheessä työn yhteinen pilotti, jossa tarjotaan tukea eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille sekä perheiden läheisille facebookin livelähetys mahdollisuutta hyödyntäen.

Lähetyksessä saa tietoa eroprosessin kulusta ja eroon liittyvistä tunteista, vanhemmuudesta eron jälkeen sekä lapsen tarpeiden ja tunteiden huomioinnista. Livelähetys toteutetaan ammattilaisen ja avioeron läpikäyneen vanhemman yhteisenä keskusteluna. Lähetystä seuraavilla katsojilla on mahdollisuus tehdä kysymyksiä joko lähetyksen kommenttikentään tai yksityisviestillä. Kysymyksiin vastataan lähetyksen aikana.

Tietoa ja tukea lapsiperheen eroon facebook livelähetykset syksy 2017:

to 5.10. klo 17.30-18.30

to 2.11. klo 11-12

to 7.12. klo 17.30-18.30

Livelähetystä pääset seuraamaan Lapin ensi- ja turvakodin facebook -sivulta: https://www.facebook.com/LapinEnska

 

Tietoa ja tukea lapsiperheen eroon -facebook livelähetykset ovat osa Lapin ensi- ja turvakodin Vanhemmuus vahvaksi erossa – hanketta, jossa kehitetään teknologiavälitteisiä matalan kynnyksen tuen muotoja. Hanke on osa Lapin alueen LAPE-muutosohjelmaa.