Tänä vuonna juhlitaan Mieskaveritoiminnan 25-vuotista taivalta. Toiminta on vuosien varrella osoittautunut mainioksi keinoksi erilaisten miesten ja lasten tutustumiseen toisiinsa ja yhteisten harrastusten löytämiseen. Tällä hetkellä mieskavereita on yhteensä noin 240, kerrotaan Pienperheyhdistyksestä.

Lapset tarvitsevat elämäänsä monenlaisia aikuisia, ja aikuiset näkökulmaa lasten elämään. Mieskaverit ovat kavereina lapsille, joilla ei ole yhteyttä omaan isäänsä tai muihin aikuisiin miehiin. Toiminnan ydin on mieskaverin ja lapsen kaveruus – kaverukset tekevät asioita, jotka kumpaakin kiinnostavat, mieskaveri jakaa elämänkokemustaan ja lapsi tuo kaveruuteen oman tuoreen näkökulmansa. Toiminta on vapaaehtoista kaikille osapuolille. Parhaimmillaan kaverisuhteet kestävät läpi elämän.

Mieskaveritoiminta alkoi Pienperheyhdistyksen jäsenistön – yksin lastaan kasvattavien äitien – aloitteesta vuonna 1992. Pääkaupunkiseudulla alkanutta toimintaa alettiin laajentaa muille paikkakunnille RAY:n tuella vuonna 2012.

Tällä hetkellä mieskavereita on yhteensä noin 240. Uudellamaalla mieskaveritoimintaa järjestää Pienperheyhdistys ja muilla paikkakunnilla paikallinen toimija Pienperheyhdistyksen mallin mukaisesti. Mieskaveritoimintaa järjestää Kuopiossa Kuopion Ensikotiyhdistys ry, Oulussa Oulun ensi- ja turvakoti ry, Tampereella Tampereen ensi- ja turvakotiyhdistys ry, Turussa Monipalvelukeskus Tsemppi, Vaasassa Vaasan ensi- ja turvakoti ry ja Lahdessa Lahden ensi- ja turvakoti ry. Kaikkien paikkakuntien yhteystiedot http://www.mieskaverit.fi

Juhlavuosi avataan 6.2. pidettävässä juhlaseminaarissa, elokuvateatteri Andorrassa.

Pienperheyhdistys ry on kansalaisjärjestö yksinhuoltajille, yhteishuoltajille, vuoroviikkovanhemmille – perheille, joissa lapsiperheen arki toimii yhden aikuisen voimin. Yhdistyksen perustehtävä on edistää lasten hyvinvointia tarjoamalla lapsille mahdollisuuksia ja tukemalla vanhemmuutta. Yhdistyksessä voit olla mukana vertaistoiminnassa, vapaaehtoistoiminnassa ja vaikuttamassa perheiden asemaan

www.pienperhe.fi