Vapaaehtoisten päivää vietetään 5.12. Sokos Hotels ja Kulta Katriina haluavat muistaa ETKL:n vapaaehtoisia ja kiittää tärkeästä panoksesta perheiden hyväksi.

Ensi- ja turvakotien liitossa sekä sen jäsenyhdistyksissä toimii yhteensä noin 1 700 vapaaehtoista, yli 30 erilaisessa tehtävässä!

Vapaaehtoiset antoivat vuonna 2022 lähes 24 000 tunnin verran tukeaan erilaisissa elämäntilanteissa oleville perheille. Vapaaehtoisten tuki on merkittävä apu jaksamiseen ja vaikeista tilanteista selviämiseen.

ETKL:n vapaaehtoinen voi esimerkiksi

  • tarjota vanhemmalle elintärkeän hengähdyshetken arjessa leikittämällä lasta
  • kuunnella ja kulkea vierellä, kun synnytys pelottaa tulevaa äitiä
  • tarjota vertaistukea toiselle eroa läpikäyvälle
  • osallistua yhdistyksen tapahtumien järjestämiseen.

Vapaaehtoisia kiitetään kahvilla ja suklaalla

Kaikille ETKL:n jäsenyhdistyksille toimitetaan Kulta Katriina -kahvia ja Segafredo-suklaata vapaaehtoisten kiittämiseksi ja muistamiseksi. Lisäksi Sokos Hotellit kutsuu koko ETKL:n henkilökunnan jäsenyhdistyksineen aamiaiselle valitsemaansa Sokos Hotelliin.

”Ensi- ja turvakotien liiton henkilökunnan ja vapaaehtoisten toiminnan merkitys on korvaamatonta useille perheille hädän hetkellä. Kiitämme lämpimästi heitä arvokkaasta työstä. Olemme muistaneet yhdistyksiä kahvilla ja suklaalla, sekä työntekijöitä aamiaislahjakorteilla,” tiivistää SOK matkailukaupan konseptien ja kehityksen johtaja Jaana Matikainen.

Vapaaehtoiset ovat tärkeitä – tule mukaan!

Vapaaehtoiset ovat tärkeitä yhdistyksen arjessa ja mahdollistavat suuren määrän apua joka vuosi. Jokainen on tervetullut mukaan: toimintaan voi osallistua omien aikataulujen mukaan, kun itselle parhaiten sopii.

”Vapaaehtoisena saat iloa, merkityksellisen vapaaehtoistehtävän, vaikutusmahdollisuuksia ja mukavan porukan johon kuulua ja jossa toimia,” kansalaistoiminnan asiantuntija Petra Gergov-Koskelo sanoo.

Erityyppiset tukihenkilötoiminnan muodot ovat keskeisin vapaaehtoistoiminnan muoto Ensi- ja turvakotien liitossa. Yleisimmät yksittäiset tehtävät ovat lastenhoitoapu, doula- eli synnytystukihenkilötoiminta, mieskaverit sekä muut arjen avut, kuten siivous-, kaupassa käynti- tai it-apu.

Vapaaehtoinen voi olla mukana myös järjestämässä tapahtumia, tarjota osaamistaan, olla mukana yhdistyksen varainkeruussa tai liittyä yhdistyksen jäseneksi.

”Vapaaehtoisena ei tarvitse osata kaikkea valmiiksi, vaan jokainen saa itselle mielekkäisiin tehtäviinsä koulutusta ja tukea. Halu auttaa, positiivinen asenne ja iloinen mieli vievät pitkälle!” Petra Gergov-Koskelo sanoo.

Tule mukaan toimintaan!