19.4.2017 Klo 18-19.30 Suomen Diakoniaopisto Alppikatu 2, Lina-rakennus

Päihdeongelmat vaikuttavat parisuhteeseen ja koko perheen elämään ja jos perheessä eletään pitkään päihteiden ehdoilla, on vaarana, että koko perhe sairastuu. Puolison päihderiippuvuus on Suomessa toiseksi yleisin yksittäinen eroon johtava syy. Silti päihde-eroista puhutaan vähän. Onko päihde-eroissa joitakin erityistä? Miten syyllisyydestä, häpeästä ja huolesta selviää? Mistä saan tukea tilanteeseeni?

Aiheesta on alustamasta ja keskustelemassa Miessakkien Tomi Liias ja Sininauhaliiton Irene Komu. Mukana keskustelemassa on Al anonin edustaja ja päihde-eron läpikäyneitä kokemusasiantuntijoita.  

Tilaisuus on kaikille avoin ja sinne ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Luennon ajaksi on järjestetty lastenhoito ja heille pientä iltapalaa. Jos tarvitset lastenhoitoa, ilmoita lasten iät: terhi.rapeli(at)yvpl.fi

Luento kuuluu osaksi 4 illan luentosarjaa joissa käsitellään eroon liittyviä teemoja eri näkökulmista. Katso luentojen aikataulut.
Järjestäjinä ovat Ensi- ja turvakotien liitto, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto, Miessakit, Sininauhaliitto Kasper -Kasvatus- ja perheneuvonta ry sekä Eläkeliitto.