20.10.2020 9.00-16.00 Suomen kansallismuseon auditorio Mannerheimintie 34, Helsinki

Turvallinen lapsuus on yhteydessä ihmisen aikuisiässä kokemaan hyvinvointiin. Tule kuulemaan miten lasten  turvallisuutta on mahdollista lisätä ja miten vanhempia käytännössä tuetaan ylisukupolvisen kaltoinkohtelun katkaisemisessa.

Seminaarissa pääpuhujana on Melissa Runyon Ph.D. (U.S), CPC-CBT-mallin kehittäjä. Melissa on perehtynyt erityisesti lapsiin kohdistuvan perheväkivallan hoitoon. Hän on  kahdenkymmen vuoden ajan aktiivisesti kehittänyt  yhdysvaltalaisia lasten ja perheiden hoitopalveluja, kuten  Family and Child Treatment Servce (FACTS) ja Child Abuse Research Education and Service (CARES).

Koronaviruksesta aiheutuvat toimenpiteet voivat vaikuttaa seminaarin toteuttamiseen.

8.15 Ilmoittautuminen ja aamupala

9.00 Tervetuloa Niina Remsu, YKK-hankkeen projektipäällikkö, Ensi- ja turvakotien liitto

Lasten tervehdys osallistujille

Avauspuheenvuoro, Riitta Särkelä, Ensi- ja turvakotien liiton pääsihteeri

9.30 Evidence-based Trauma-Informed Treatment to Empower Families to Overcome Impact of Child Physical Abuse, Melissa K. Runyon, Ph.D, child clinical psychologist, PLLC Training  and Consulting Services (US)

11.00 Lounas

12.15 Kun vanhemmaksi tulo aktivoi kipeitä lapsuudenkokemuksia – miten huomioida sekä vauvan että omat hoivantarpeensa? Sanna Isosävi, PsT, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti, Traumaterapiakeskus

”Saimme turvaa, hoivaa ja hyväksyntää” Tarinateatteri Hyvä Kätilö

14.15 Kahvi

14.45 Ylisukupolvisen turvallisuuden opit, Tiina Muukkonen, perhe- ja lähisuhdeväkivaltatyön kehittämispäällikkö & Hanna Sellergren, vaativan vauvatyön kehittämispäällikkö, Ensi- ja turvakotien liitto

Julkaisut: Suomalainen CPC-CPP-käsikirja, Turva10-verkkoperehdys sekä Lastenpsykiatrisen osaamisen integroituminen vaativaan vauvatyöhön ja kuntoutukseen Helsingin ensikodissa

Päätössanat

15.30 Keskustelucoctail & museoon tutustuminen

16.00 Päivä päättyy (huom. museo on auki klo 18.00 asti)

Niina Remsu
p. 050 441 8825, niina.remsu@etkl.fi

Turvallinen lapsuus periytyy -seminaari 20.10.2020

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.