Helsingin Kampin Narinkkatorin tapahtumassa 2016 järjestettiin Silent Witness -näyttely. Näyttelyn naishahmot pystyttiin edellisenä vuonna Suomessa väkivallan vuoksi menehtyneiden naisten muistoksi.

Ensi- ja turvakotien liitto toimii tänä vuonna kansallisen väkivaltaobservatorion (www.valoaeivakivaltaa.fi) puheenjohtajana ja koordinoi Valoa, ei väkivaltaa -kampanjaa. Kampanja alkaa 1.11. huipentuen YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen päivään lauantaina 25.11.

Teemaksi on tänä vuonna valittu Istanbulin sopimuksen artikla 31§: väkivallan huomiointi erotilanteissa tapaamis- ja huoltopäätöksissä. Lasta pitäisi kuulla huomattavasti nykyistä paremmin tilanteissa, joissa perheessä on ollut väkivaltaa ennen eroa.

Valoa, ei väkivaltaa -kampanjan aikaan, marraskuun lopulla on järjestetty kymmeniä paikallisia väkivallan vastaisia tapahtumia ympäri Suomea. Jos haluat järjestää tapahtuman, tai olla mukana Helsingin Narinkkatorilla järjestettävässä tapahtumassa lauantaina 25.11., ota yhteys suunnittelija Tuulia Kovaseen (tuulia.kovanen@etkl.fi) ja kysy lisää.