Saan olla nyt jo kolmatta kautta äitiryhmässä vertaisohjaajana ja huomaan, että itsekin innolla odotan ryhmän alkua. Sillä saan myös itse Äitiryhmästä paljon, omaan reppuuni, niin vanhemmuus asioissa kun päihdeongelmiin liittyvissä <3. Olen myös  itse käyttänyt vuosia päihteitä.

Vertaistuki on ollut oman kuntoutumisen ja toipumisen aikana yksi tärkeimmistä tukipilareista, joka loi muhun uskoa parempaan, vaikeinakin hetkinä.

Pystyin puhumaan kaiken ulos ensi kertaa. Sen helpotuksen haluan muidenkin saavan kokea. En ollut yksin ja he ymmärsivät minua.  Siksi minusta onkin mahtavaa, että tällainen anonyymi ryhmä mahdollistaa avun ja tuen saamisen äideille, jotka eivät vaikkapa häpeän tai muun syyn vuoksi voi hakea sitä välttämättä muualta tai uskalla puhua ongelmistaan kenellekään.

Kenenkään ei tarvitse tavoitella parempaa huomista yksin.

Ryhmässä saa tukea ja tietoa Pidä kiinni – hoitojärjestelmän ammattilaisohjaajilta.  Ennen kaikkea äidit kuitenkin saavat mahdollisuuden toisilta samassa tilanteessa olevilta äideiltä. Halusi sitten vähentää tai lopettaa päihteidenkäytön, se on helpompaa yhdessä <3. Unohtamatta vertaistukea äitiyteen ja arkeen liittyvissä asioissa.

Vertaisohjaaja äitiryhmästä


Päihteitä käyttävien äitien nimetömän nettiryhmän ilmoittautuminen on käynnissä. Lue lisää ja ilmoittaudu.