Jäähyväiskirje alkoholille:
Saat mut vihaamaan itteeni.
Oot ihan v***n arvaamaton.
Perhe ja ystävät ovat olleet todella huolissaan.
Nyt, kun olet poissa, en todellakaan kaipaa sinua.
Olen liian hyvä ja arvokas sinulle.
Olet tuonut mukanasi niin paljon pahaa, että olen kiitollinen kun olen vielä tässä ja nyt.
Kiitos kun näytit todellisen luonteesi koko kirjossaan.
Ei tule ikävä. Hyvästi. For good.

äitien nettiryhmän äiti

Näin kirjoitti päihteitä käyttävien äitien nettiryhmässä ollut äiti, kun tehtävänä oli kirjoittaa jäähyväiskirje päihteille.

Suljetussa ja nimettömässä äitien nettiryhmässä äidit voivat pohtia omaa päihteidenkäyttöään ja lähteä tekemään muutoksia ammattilaisten ohjaamana.

Muiden samanlaisten haasteiden kanssa kamppailevien äitien antama vertaisuus ja tuki on merkittävää. Päihteiden ongelmallinen käyttö herättää usein niin suurta syyllisyyttä ja häpeää, että käyttöä piilotellaan viimeiseen saakka. Tieto siitä, ettei ole yksin, rohkaisee hakemaan apua. Nimettömässä ryhmässä uskaltaa olla avoin.

Nettiryhmä toteutuu vuosittain keväällä ja syksyllä. Syksyn 2023 nettiryhmä alkaa Päihdelinkin keskustelualueella 28.9. ja kestää marraskuun loppuun saakka. Ryhmää ohjaavat lapsilähtöisen päihdetyön ammattilaiset Pidä kiinni -hoitojärjestelmän avopalveluyksiköistä. Ryhmässä voi kirjoittaa itselleen sopivana aikana ja siihen voi ilmoittautua ryhmän alkuun mennessä.

Ilmoittaudu ja lue lisää ryhmästä: Vauvaperhe.fi > äitien nettiryhmä

Kirjoittaja: Maria Hohenthal

Maria Hohenthal toimii asiantuntijana lapsilähtöisen päihdetyön tiimissä ja Pidä kiinni -hoitojärjestelmän koordinaatiossa.