7.4.2022 12-13.30 ETÄYHTEYS (Teams)

Tule mukaan tutustumaan menetelmiin ja pohtimaan, miten voit hyödyntää niitä omassa työssäsi!

Infohetkessä pääset tutustumaan varhaiskasvatusikäisten lasten osallisuutta ja hyvinvointia tukeviin  menetelmäkokonaisuuksiin. Menetelmien avulla voi lasten kanssa käsitellä erilaisia teemoja  ( erilaiset perheet, tunteet, tärkeät asiat, huolet, mielipiteen ilmaisu, vahvuudet ja voimavarat, toiveet ja haaveet ).  Menetelmät sisältävät aina kuhunkin teemaa sisältyvästä sadusta sekä erilaisista tehtävistä ja keskustelunaiheesta.  Menetelmät ovat sovellettavissa eri ikäisille lapsille lapsiryhmissä ja yksilötyössä. Jokaista menetelmäkokonaisuutta tarkastellaan myös eroauttamisen näkökulmasta. Erityisesti vanhempien ero on esillä  ensimmäisessä infohetkessä 17.3.2022.

Menetelmät on kehitetty Kuka huomaa mut -hankkeessa vuosien 2019-2021 aikana. Kehittämistyössä ovat olleet mukana lasten kanssa työskentelevät ammattilaiset ja lapset. Menetelmiä on testattu varhaiskasvatuksessa 4-6 -vuotiaiden lapsiryhmissä.

Infohetkissä käydään läpi käytännönläheisesti kunkin teemaa käsittelyyn tehty materiaalia ja annetaan opastusta menetelmän käyttöön omassa työssä.

Infohetkien kohderyhmä:   4-6 -vuotiaiden lasten kanssa työskentelevät ammattilaiset  (mm. varhaiskasvatus, esikoulu, kerhotoiminta, iltapäiväkerhot, lasten eroauttamisen ohjaajat)

Osallistuminen: osallistuminen toteutetaan etäyhteydellä (TEAMS) ja osallistuminen on maksuton. Koulutuksen alustus ja menetelmän esittely osuus on kello 12-13 ja 13-13.30 on varattu aikaa täsmentäville kysymyksille ja keskustelulle.

Voit osallistua yhteen tai useampaan infohetkeen valintasi mukaan.

Ajankohdat ja teemat:

To 17.3. klo 12.00-13.30: Erilaiset perheet & eroauttamisen materiaalit (ilmoittautuminen 11.3. mennessä)

To 24.3. klo 12.00-13.30: Tunteet & Tärkeät asiat                                                         (ilmoittautuminen 18.3. mennessä)

To 31.3. klo 12.00-13.30: Huolet ja murheet & Toiveet ja haaveet                           (ilmoittautuminen 25.3. mennessä)

To 7.4. klo 12.00-13.30: Vahvuudet ja voimavarat & Mielipiteet                            (ilmoittautuminen 1.4.mennessä)

Kouluttaja: Kuka huomaa mut? -hankesuunnittelija Tiina Kainulainen Viola ry. Koulutussarja toteutetaan yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liiton Ero lapsiperheessä työn kanssa.

Infohetkiin liittyvät tiedustelut: Päivi Hietanen, paivi.hietanen@etkl.fi sekä 0504385290.

(Kuka huomaa mut?-hankkeessa (2019-2022) vahvistetaan vanhempiensa eron kohdanneiden lasten hyvinvointia ja osallisuutta. Hanke toimii Etelä-Savon alueella ja sitä hallinnoi VIOLA – väkivallasta vapaaksi ry)
Ilmoittautuminen infohetkiin
Varmista, että sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein. TEAMSkutsu lähetetään tähän sähköpostiosoitteeseen.
Kaikki infohetket toteutuvat kello 12-13.30. Laita päivämäärät ylös kalenteriin. Teamskutsu lähetetään 2 päivää ennen Infohetkeä. Voit perua osallistumisen sähköpostilla: paivi.hietanen@etkl.fi
Kerro mahdollisia lisätietoja osallistumisestasi Infohetkeen.
Lisätietoa tietosuojasta verkkosivuiltamme.