Turva10 tukee keskustelua silloin, kun lapsi ja työntekijä puhuvat turvallisuuden ja turvattomuuden kokemuksista. Turva10 on väline kaikille lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville ammattilaisille. Juttuhetken on tarkoitus tuoda esiin hyviä asioita ja turvallisia ihmisiä lapsen elämässä yhtä hyvin kuin pelon aiheita. Väline on kehitetty eri ikäryhmille sopivaksi.

  • vauvan & taaperon Turva10
  • leikki- & kouluikäisen Turva10
  • nuoren Turva10
  • Turva10-kortit

Turva10 sisältää 10 kysymystä, jotka mahdollistavat ja helpottavat lapsen kokemuksista keskustelemisen positiivisen kautta. Samalla vahvistetaan  lapsella jo olemassa olevia keinoja, jotka tuovat hänelle hyvää oloa, ja pysähdytään miettimään lapsen vahvuuksia.


Onko sinun vaikea ottaa turvallisuus puheeksi lasten kanssa? Vaikka ehkä ajattelisit, että syytä olisi?


Turva10-kysymykset alle kolmivuotiaille käydään läpi vanhempien kanssa. Vauva kertoo turvallisuudestaan ja turvattomuudestaan kehollaan, ilmeillä ja eleillä. Lasten ja nuorten kanssa keskustellaan kahden kesken.

Turva10:
+ tukee lapsen toimijuutta
+ vahvistaa lapsen minäkuvaa
+ varmistaa turvallisuutta
– ei ole arviointiväline
– ei edellytä huolta lapsesta.

Tilaa perehdytyskoulutus alueellesi

Turva10 välineet saat käyttöösi perehdytyksen jälkeen. Ammattilasille suunnattu puolen päivän koulutus antaa tietoa turvallisuudesta, väkivallasta ja ammattilaisille eväitä väkivallan puheeksi ottamiseksi.  Koulutus on tarkoitettu esimerkiksi: varhaiskasvatuksen työntekijöille, opettajille, neuvoloissa työskenteleville, nuorten parissa työskenteleville sekä muille lapsia ja perheitä työssään kohtaaville.

Kevään 2019 aikana järjestetyissä perehdytyksissä on koulutettu yli 300 ammattilaista ympäri Suomea välineen käyttämiseen. Syksyn 2019 koulutuksia suunnitellaan parhaillaan, joten ota nyt yhteyttä ja kysy lisää koulutuksista.

Kysy lisää:

Kene Truve
projektiasiantuntija, Ylisukupolvisen kaltoinkohtelun katkaisu -hanke
050 401 8018, kene.truve@etkl.fi

Niina Remsu
projektipäällikkö, Ylisukupolvisen kaltoinkohtelun katkaisu -hanke
050 441 8825,  niina.remsu@etkl.fi

Lue myös: Uskallammeko antaa tilaa lapsen tunteille, blogi 6.11.2018