Turva10 tukee keskustelua silloin, kun lapsi ja työntekijä puhuvat turvallisuuden ja turvattomuuden kokemuksista. Turva10 on väline kaikille lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville ammattilaisille. Juttuhetken on tarkoitus tuoda esiin hyviä asioita ja turvallisia ihmisiä lapsen elämässä yhtä hyvin kuin pelon aiheita. Väline on kehitetty eri ikäryhmille sopivaksi.

  • vauvan & taaperon Turva10
  • leikki- & kouluikäisen Turva10
  • nuoren Turva10
  • Turva10-kortit

Turva10 sisältää 10 kysymystä, jotka mahdollistavat ja helpottavat lapsen kokemuksista keskustelemisen positiivisen kautta. Samalla vahvistetaan  lapsella jo olemassa olevia keinoja, jotka tuovat hänelle hyvää oloa, ja pysähdytään miettimään lapsen vahvuuksia.


Onko sinun vaikea ottaa turvallisuus puheeksi lasten kanssa? Vaikka ehkä ajattelisit, että syytä olisi?


Turva10-kysymykset alle kolmivuotiaille käydään läpi vanhempien kanssa. Vauva kertoo turvallisuudestaan ja turvattomuudestaan kehollaan, ilmeillä ja eleillä. Lasten ja nuorten kanssa keskustellaan kahden kesken.

Turva10:
+ tukee lapsen toimijuutta
+ vahvistaa lapsen minäkuvaa
+ varmistaa turvallisuutta
– ei ole arviointiväline
– ei edellytä huolta lapsesta.

Suorita perehdytys, saat välineet ja tukea työhösi

Turva10 välineet saat käyttöösi perehdytyksen jälkeen. Perehdytykseen sisältyy tietoa turvallisuudesta osan hyvinvointia ja lähisuhdeväkivallasta ilmiönä, käytännön harjoitteita ja pohdintatehtäviä.

Maksuttomaan verkkoperehdytykseen on hyvä varata aikaa noin 2 tuntia ja suosittelemme tekemään sen pienryhmässä esimerkiksi tiimissä tai työparin kanssa. Perehdytys on avoin ja sen voi suorittaa milloin vain.

Tee Turva10-perehdytys

Lue myös:
Uskallammeko antaa tilaa lapsen tunteille, blogi 6.11.2018