Jokainen on turvassa

Ensi- ja turvakotien liitto on valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka auttaa vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä tekee perheväkivaltaa ehkäisevää työtä. 31 jäsenyhdistystä toimivat ympäri Suomea.

ENSKA-LEHTI

Enska on Ensi- ja turvakotien liiton verkossa julkaistava jäsenlehti.

Voimavaroja vaikeina elämänaikoina – mitä vertaistuki on

Vertaistuki on merkittävä voimavara monille erilaisiin elämäntilanteisiin ja kokemuksiin liittyvissä haasteissa. Vertaistukea voidaan käyttää tavoitteellisesti avun hakijoiden hyvinvoinnin kohentumiseksi. Parhaimmillaan vertaisuus edistää positiivisten muutosten saavuttamista ja elämään sisältyvistä kriiseistä selviytymistä.

”Ensikodissa olen saanut tunteen omasta vanhemmuudestani”

Ensikodeissa tuetaan ja vahvistetaan vanhempien voimavaroja sekä vanhempien ja vauvan välistä vuorovaikutusta. Silti monet pelkäävät, että ensikodissa heitä arvioidaan, jotta huostaanoton kriteerit täyttyvät. Myös Marilla ja Pertulla oli ennakkoluuloja, mutta ensikotijakso avasikin tien myönteiseen muutokseen.

Ikääntyneisiin kohdistuva väkivalta: ”Kun väkivaltaa käyttää oma lapsi”

Kun valtakunnallisen ja maksuttoman Suvantolinjan puhelin pirisee, niin langan toisessa päässä on yli 65-henkilö, joka useimmiten on joutunut oman lapsensa lähisuhdeväkivallan kohteeksi omassa kodissaan. Puhelusta alkaa matka menneisyyteen, usein jopa vuosikymmenien taakse.

SEURAA MEITÄ SOMESSA: